”We take care of the future best by taking care of the present now.” –Jon Kabat-Zinn

Missä olet juuri nyt ja minne olet matkalla? Miten päästä tavoitteeseesi ja elää itsesi näköistä elämää?
Tämä blogi tarjoaa ajatuksia ja näkemyksiä itsensä johtamisesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista rennon keskustelevalla otteella.

Konmarit korvien välille

konmarit korvien välille

Tämän viikon maanantaina 20.3. vietettiin kansainvälistä onnellisuuden päivää. Teeman hengessä jaoin aiemmin kirjoittamani onnellisuuteen liittyvän blogipostauksen uudestaan, ja jäin miettimään teemaa arjen tasolla.

Vältteletkö onnistumisia?

Vältätkö onnistumisia

Viime aikoina minua on kovasti pohdituttanut epäonnistumisen pelko. Arkielämän havainnot ja keskustelut tarjoavat tähän yleensä aivan loistavia näkökulmia.

Johtajuuden oppitunti

Johtajuuden oppitunti

Kävin viime viikon lauantaina Kulttuuritalolla kuuntelemassa José Gonzálezin ja The String Theoryn konsertin. Lumouduin seuraamaan orkesterin johtajan työskentelyä, sillä hän antautui tehtäväänsä todella kokonaisvaltaisesti.

Toimiva työkalu fokusointiin

Hyvän mielen kortit

Nyt seuraa valmentajan jymypaljastus! Minä olen aina ollut huono asettamaan itselleni tavoitteita ja etenemään suunnitelmallisesti niitä kohti.

Kuunteleminen on kultaa

kuunteleminen on kultaa

Aivan ensimmäinen valmennusharjoitus, minkä aikoinaan tein, liittyi kuuntelemiseen. Ryhmämme oli uusi, eikä kukaan meistä tuntenut toisiaan entuudestaan. Tehtävänä oli pareittain harjoitella kuuntelemista.

Kiitos kehoni, tuhkasta noussut

kiitos kehoni

Istun lattialla joogamaton päällä, silmäkulmastani vierähtää kyynel. Oloni on helpottunut, keventynyt ja suupieleni kohoavat hymyyn. Olen juuri tehnyt harjoituksen, jonka tarkoituksena oli osoittaa keholleni iloa ja kiitollisuutta.

Sarvista härkää

Willpower

”Nyt mä kyllä otan itseäni niskasta kiinni ja alan kuntoilla enemmän.”

Älä tee mitään!

2016-06-11 17.11.29

Kesälomat edessä, työpöytä vielä täynnä keskeneräisiä juttuja ja sähköpostissa useampi kiireellinen viesti odottamassa vastausta. Hirveä stressi ennen lomaa, jotta saa kaikki hommat hoidettua alta pois!

Lupa epäonnistua

valmiina esitykseen

Tapasin jokunen viikko sitten ystävääni lounaalla. Hänen kuusivuotias tyttärensä on minun kummityttöni ja näin kevään koittaessa luvassa on tietenkin harrastusten kevätjuhlia ja -näytöksiä.

Hyvä, parempi, hyväksytty

iamawinner

Muutama viikko sitten pitämässäni ryhmävalmennuksessa esitettiin lopuksi erittäin hyvä kysymys: ”Voiko mentaalivalmennuksellakin valmentaa ihmisen ylikuntoon?”

”What is worth doing even if you fail?”

hopesnotfears (1)

Tiedättehän, kuinka silloin kun itse oli autokoulussa, näkyi liikenteessä joka puolella autokoulujen autoja? Minulle on käynyt nyt vähän samalla tavalla tämän rohkeus-teeman kanssa.

Opettele sanomaan ”kyllä”

camilla tuominen rohkeus 2

Usein saa lukea eri artikkeleista, kuinka meidän olisi tärkeää opetella sanomaan ”ei”. Pitää varmasti paikkaansa joissain tilanteissa, mutta minä olen sitä mieltä, että aivan yhtä tärkeää on opetella sanomaan ”kyllä”.