TEDxTurku: Kuinka selvitä vastoinkäymisistä

TEDxTurku: Kuinka selvitä vastoinkäymisistä

Imagine if you were hit by a plane.

Joulukuussa TEDxTurku -tapahtumassa pitämäni puhe on saatu jakoon myös YouTubeen. Klikkaa video auki alta ja jos haluat, voit toki jakaa sen myös eteenpäin!

Tiedän, että tarinani on varsin poikkeuksellinen. Se ei kuitenkaan ole syy, miksi siitä kerron, vaan kerron sen siksi, että minä olen aivan tavallinen. Useimmiten aliarvioimme kykymme selviytyä vastoinkäymisistä. Kuitenkin mielemme on uskomattoman joustava ja meissä kaikissa on paljon enemmän voimavaroja sisäänrakennettuna kuin uskommekaan.

Selviytymistarinoissa usein korostuu yksilön ominaisuudet ja itse selviytyjä nostetaan helposti jalustalle. Ulkopuolisen on tällöin helppo ajatella, että ”kyllähän hän selviytyy tuollaisesta, koska on niin positiivinen tai sinnikäs.” Tosiasiassa selviytymistarinoiden taustalla on monta vaihetta ja laaja tunteiden kirjo. Harva myöskään selviytyy yksin, vaan rinnalla on ollut tukijoita silloin, kun oma positiivisuus tai asenne ei riitä kannattelemaan. Me tarvitsemme toisiamme, mutta me tarvitsemme myös uskoa siihen, että voimme selvitä ja että elämällämme on yhä merkitys.

Minkälaisia ajatuksia puhe sinussa herätti?

 

 

 

Seuraava kirjoitus:
Edellinen kirjoitus:
Ei kommentteja

Kommentointi on suljettu.